Ivo Rottenberg

Kupředu levá aneb k vládě jedné strany

27. 02. 2017 23:13:27
Ani se nechce věřit, že člověk zvolený za koblížky do Sněmovny Parlamentu České republiky, konkrétně za hnutí ANO 2011, se chystá změnit celý parlamentní systém, jakmile dostane dost hlasů, aby mohl bez koaličních hrátek vládnout

Ani se nechce věřit, že člověk zvolený za koblížky do Sněmovny Parlamentu České republiky, konkrétně za hnutí ANO 2011, se chystá změnit celý parlamentní systém, jakmile dostane dost hlasů, aby mohl bez koaličních hrátek vládnout celé zemi.

Kdo za to může? Přece my, voliči. Dáváme hlas tomu, kdo slibuje něco jiného, než ostatní, ale nikdo z nás nepřemýšlí, jestli to je realizovatelné a zda se chová podle toho, co hlásá. Jistě víte, že mám na mysli Andreje Babiše, kterému nelze upřít vynikající schopnost manipulovat lidmi i fakty. Obyčejné kauzy se díky jeho "upravovaným" výpovědím stávají hitem sezóny, což s podivem nikomu, tedy ani sympatizantům jeho hnutí/strany, vůbec nevadí. Dokonce ani voličům?

Čapí hnízdo je taková legrácka proti dluhopisům, které se dostaly na pořad dne až po zveřejnění v médiích, tedy v těch, která nevlastní. Nejsem ekonom, ale neumím si představit, že bych si kupoval dluhopisy své firmy za evidentně "neexistující" peníze. Aby všem vytřel zrak, jak jsme říkávali, tak se ohání tím, že napraví zákon, kterým mohl nedaněný zisk legalizovat, bude novelizovat a ostatní budou muset své zisky zdanit. Nikomu nevadí, že ten problém existuje již pár let a ani Babišovi finančníci se jím dodnes nevzrušovali. To jde "jen" o pár miliónků, ale to, co mě přimělo sednout ke klávesnici, je sjezd Babišovců, kteří ho do svého vedení zvolili 93 %. To je silný mandát a předsedovi narostla křídla a již v rozhovoru novinářům sdělil svou vizi o vedení tohoto státu.

Nevěřil jsem svým uším, když promluvil o tom, že po volbách, v nichž s velkou převahou zvítězí, vstoupí do vlády bez jakékoliv koalice. Bude mít dostatek hlasů, tedy mandátů, aby sestavit jednobarevnou vládu. Jak řekl, je to jediná cesta k efektivnímu vládnutí a schvalování bez dohadování se o jiných názorech. Aby se to ještě více zjednodušilo, navrhne Ústavní zákon, kterým se sníží ve Sněmovně PČR počet míst, tedy poslanců, na 101 (slovy: sto jedna). Počet senátorů jsem přeslech, protože se mi z toho udělalo nevolno.

Není to špatný nápad. Méně poslanců se lépe "přesvědčuje", tak firma Česká republika bude efektivně vedena. Korupce se rozplyne v nových zákonech o hospodaření, protože bude kozel zahradníkem?

Začalo mu to, tedy Babišovi, vycházet již nyní. EET je oním signálem, že s drobnými živnostníky lze bez obav zatočit. Tedy zákon je zákon a měl by zasáhnout i ty velké. O nadnárodních společnostech se dovídáme, že zisky odvádějí do svých zemí. Tedy "výhoda" strategických partnerů a daňovými prázdninami. My dodáme pracovníky, které by doma museli honorovat mnohokrát výše, než u nás, ale máme tu nabídku zaměstnání, trochu smutné, že?

Ne vše lze připsat Babišovi, ale již vládne dost dlouho, aby vše začal napravovat, říká-li si "spravedlivý".

Asi jsem to nevysvětlil dobře, ale je to můj apel pro všechny, kteří mají volební právo. Je to ve vašich, resp. v našich, rukou.

www.rottpanorama.cz

Autor: Ivo Rottenberg | karma: 31.08 | přečteno: 695 ×
Poslední články autora