Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pane Rottenbergu, trochu Vás musím opravit, Rudou armádu jste nemohl v Táboře vítat 9. května 1945, ale až o den později. Rudá armáda do města nad Jordánem dorazila po 11. hodině 10. května. Po Veselí, Soběslavi, Klenovicích, Roudné, Plané nad Lužnicí a Sezimově Ústí ji v Táboře vítaly nadšené davy u Černých mostů.

Vojska projela pomalu městem až na Žižkovo náměstí, kde rozjásaní Táboráci vítali generály Pěrvulina a Konotopa, z balkonu radnice je pozdravil předseda revolučního krajského národního výboru spisovatel Ivan Olbracht.

Jestli jste sousedili s rodinou Tlustých, tak jste zřejmě bydleli na Maredově vrchu v ulici Martina Koláře. Z vyprávění rodičů i prarodičů znám i jméno zubaře dr. Závorky, osobně jsem znala i jeho syna také dceru dceru plk. Tlustého. Svět je malý...

1 0
možnosti
Foto

Já žiju v převědčení, že to bylo ve středu. A bydleli jsme ve Smolínově. Mimochodem Eva nebere telefon, jste blíže, než já?

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Jak si říkali na setkání staří odbojáři, že si s těmi novými vůbec nerozumí;-D

1 0
možnosti
Foto

Něco podobného se událo i v Mnichu. Karieristé a možná i udavači si chtěli udělat "pojistku" a když už bylo téměř po válce, začali dělat hrdiny.

1 0
možnosti

Děkuji za svědectví, za jiný úhel pohledu než skýtají oficiální zdroje.

4 0
možnosti
  • Počet článků 408
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x

Seznam rubrik